Naša študentka Zdravstvene nege, Tjaša Ulčnik, je v preteklih dneh pomagala v enem izmed domov za starejše občane. Svoje doživetje je opisala takole:

"Pretekli dnevi so v meni pustili pečat. Na hitro sem sprejela odločitev, da grem pomagat v žarišče covida. V kraj, za katerega sploh nisem vedela, da obstaja, med ljudi, ki jih nisem poznala, in z zavestjo, da lahko zbolim. In ja, bilo me je strah. Ker, če si normalen, te je strah. Moja želja po pomoči sočloveku strah od nekdaj postavlja na drugo mesto. Ker če je strah večji od želje, zame pomeni, da si ne želiš dovolj. Ne bom izgubljala časa s tem, kako je 3/4 dneva garaje preživeti v tej opremi, ker če tega ne izkusiš sam, je vsaka beseda zaman. Poleg tega pa to ni bistvo, ki ga želim sporočiti. 

Pretekli dnevi so bili preprosto izjemni, nepozabni. Ker sem se že pred začetkom odločila, da takšni tudi bodo, in ker sem naveličana jamranja, negativizma, sprenevedanja, egocentričnosti in opominjanja, da je izbira poklica zavestna odločitev vsakega posameznika. Ko postaneš nasprotje vsemu slednjemu, se dobre stvari začno vračati k tebi.

Obožujem svoje delo. Poslanstvo, bolje rečeno. In če si s srcem pri njem, te od njega ne odvrne niti čas, v katerem smo se znašli. Ker je kljub vsemu to najlepši poklic na svetu. In zavedam se, kakšno čast imam, da sem ob sočloveku v njegovih najbolj ranljivih trenutkih življenja. Ko mu je najtežje. Ko je najbolj osamljen. Ko ga je strah. Ko hrepeni po dotiku, topli besedi, ali samo prisotnosti nekoga v tišini. Takrat njegova beseda “hvala” zveni najbolj pristno in iskreno, in je vredna več od vsakega dodatka na transakcijskem računu, ker, če bi to počela za denar, bi le-tega lahko zaslužila na lažji način. Želim opomniti, da se edinstvena lepota še vedno skriva v stvareh, ki so brezplačne. In ta čas nam daje priložnost, da se jih ponovno zavemo. In da pokažemo, da nam je poleg sebe, mar še za koga drugega. Bodi drugačen. Postrezi ljudem ljubezen. Tudi tistim jeznim. Ko ne bodo vedeli, kam z njo, ti jo bodo vrnili."

 

tjasa ulcnik

Vir: Osebni foto arhiv

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.