V ponedeljek, 9. novembra 2020, bo ob Mednarodnem dnevu radiologije in radiološke tehnologije potekal strokovno-znanstveni posvet, ki ga soorganizira Zdravstvena fakulteta. Tema letošnjega strokovnega posveta bo "COVID-19 in Radiologija".

V letu 2020 je življenje vseh nas okrnjeno. Zaradi pandemije koronavirusne bolezni 2019 neposredno trpijo bolniki in njihovi svojci. Zaradi naglega širjenja virusa SARS-CoV-2 grozi, da bi zdravstveno oskrbo potrebovalo preveč ljudi hkrati.

Da bi prispevali k razbremenitvi zdravstva, nosimo maske, omejujemo svoje gibanje in druženje umikamo na splet. Ob tem upamo, da bo sistem uspešno kljuboval zimskemu valu in se naposled vrnil v službo vseh oskrbe potrebnih.

V tej luči bo tudi praznovanje prihajajočega dneva radiologije in radiološke tehnologije manj vesela in družabna kot bi si želeli - a vendarle bo! Organizatorji so letos pripravili strokovno-znanstveni posvet, ki bo tokrat potekal v spletnem okolju. Govorci bodo predstavili izzive in prispevke naše stroke pri spopadanju s pandemijo COVID-19.

Posvet se bo pričel ob 16. uri, udeležba je brezplačna, vendar z obvezno predhodno prijavo

Več informacij.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.