Prof. dr. Tjaša Griessler Bulc, članica Oddelka za sanitarno inženirstvo na Zdravstveni fakulteti, se bo v času od 22. - 24. marca 2023 kot penalistka in predavateljica na temo sonaravnih rešitev in obvladovanja tveganj (Events - Waterlution, Final UNHQ SIDE EVENTS - UN 2023 Water Conference) udeležila prve svetovne konference Združenih narodov o celinskih vodah v New Yorku po zadnjih 50 letih (UN 2023 Water Conference | Department of Economic and Social Affairs).

Najbolj pomembne teme konference so Voda, zdravje in podnebne spremembe. V okviru konference se bo odvijalo 200 dogodkov znotraj sedeža Združenih narodov in 180 dogodkov na sedežih držav članic v New Yorku. Vsi dogodki pomenijo priložnost za udeležence, da izmenjajo znanje in rešitve za pospešitev izvajanja trajnostnega cilja 6. (SDG 6 - Water and Sanitation for All), opredelijo nova in nastajajoča vprašanja, izmenjajo nacionalne in lokalne izkušnje ter prakse in predstavijo zaveze za ukrepe za vodo (Water Action Agenda), kar je glavni cilj konference.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.