V Krki že 51 let neprekinjeno vlagajo v znanje in spodbujanje k raziskovalnem delu. Letošnje leto je podjetje Krka zabeležilo 52 oddanih raziskovalnih del, ki jih je ob pomoči mentorjev opravilo 86 avtorjev. Srečanje je zaradi posledic epidemije koronavirusa potekalo na daljavo, ki pa kljub situaciji ni bilo nič manj slovesno. Slovesno podelitev si lahko ogledate na povezavi.

Krkino nagrado sta za izsledke raziskav na svečanem simpoziju prejeli Manca Orel in Kristina Berglez, dijakinji 4. letnika Gimnazije in veterinarske šole Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Interdisciplinarno delo z naslovom “Onesnaževanje zraka z lebdečimi (PM) delci in proučevanje njihovega vpliva na membrane celic”, je plot triletnega raziskovanja, ki je nastalo pod mentorstvom Marka Jerana, strokovnega sodelavca Laboratorija za klinično biofiziko Zdravstvene fakultete in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani ter somentorice dr. Ane Kroflič iz Kemijskega inštituta, Ljubljana.

Iskrene čestitke!

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.