Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:
- ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
- življenjsko dobo piškotka,
- vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Vrste in uporaba piškotkov

Ker vam želimo omogočiti čim boljšo uporabniško izkušnjo, tudi na naši spletni strani uporabljamo piškotke, ki jih je več vrst in sicer:
- sejni piškotki, ki so potrebni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikov vnos v spletne obrazce, ipd.,
- piškotki za avtentikacijo uporabnika, ki so potrebni, da si spletno mesto uporabnika zapomni, potem, ko se je prijavil v storitev s svojim uporabniškim imenom in geslom. 

Za zgoraj omenjene piškotke vnaprejšnja privolitev ni potrebna, ker gre za zakonsko izjemo. Prav tako ni potrebno neposredna privolitev za uporabo piškotkov, ki so vezani na vtičnike, ker uporabljajo svoje lastne piškotke, dokler je uporabnik prijavljen v sistem.
- Piškotki, ki so vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij. Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom.

Analitičnih piškotkov na naši spletni strani ne uporabljamo.

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran www.zf.uni-lj.si

Ime piškotka

Namen in opis piškotka

Osebni podatki

Veljavnost

Soglasje uporabnika

ServerID

Uporablja se za identifikacijo strežnika, ki je aktiven na vašo zahtevo. Namen je izboljšanje delovanja spletne strani.

Ne shranjuje osebnih podatkov uporabnika.

Do konca seje

Ni potrebno soglasje uporabnika.

Sejni piškotki

Služijo za shranjevanje začasnih informacij o uporabniku:

-           

Shranjuje osebne podatke

Do konca seje

Ni potrebno soglasje uporabnika.

readCookie

Piškotek, s katerim si stran zapomni vašo odločitev vezano na uporabo piškotkov

Ne shranjuje osebnih podatkov uporabnika.

365 dni

Naloži se ob potrditvi soglasja uporabnika

 

Upravljavec osebnih podatkov je Univerza v Ljubljani Zdravstvena fakulteta, Zdravstvena pot 5, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefon: 01/300 11 11, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Več o varstvu osebnih podatkov na UL ZF si lahko preberete tukaj.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »