Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Vabilo na predavanje CTK UL: Odprta znanost v programu Obzorje Evropa - Načrt ravnanja z raziskovalnimi podatki, 2. del

V četrtek, 21. 4. 2022, bo ob 10. uri potekal 2. del predavanja z naslovom »Odprta znanost v programu Obzorje Evropa: Načrt ravnanja z raziskovalnimi podatki, 2. del«. Predavanje o izdelavi načrta za ravnanje z raziskovalnimi podatki je namenjeno raziskovalkam in raziskovalcem ter osebju, ki se na raziskovalnih institucijah ukvarja s pomočjo pri prijavi projektov. Potekalo bo prek telekonferenčnega sistema Zoom in bo trajalo približno 45 minut. Predstavitev se bo do razprave snemala in bo na voljo za kasnejši ogled na YouTube kanalu CTK UL. Povezavo do Zooma boste prejeli zjutraj na dan predstavitve.

V drugi predstavitvi si bomo ogledali sledeče teme:
- Vrste podatkov in njihovi formati
- Izvor podatkov (provenienca)
- Deljenje podatkov po načelih FAIR – metapodatki
- Deljenje podatkov po načelih FAIR – odprtost podatkov
- Deljenje podatkov po načelih FAIR – licenciranje podatkov in metapodatkov
- Geslovniki, šifranti, taksonomije, ontologije

Na predavanje se prijavite na spletni povezavi.

Če ste zamudili 1. del predavanja, si boste lahko ogledali posnetek, ki bo v kratkem objavljen na YouTube kanalu CTK UL.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »