Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Virtualna delavnica Upravljanje z velepodatki

V okviru projekta EuroCC bosta maja 2022 organizirani virtualni delavnici na temo ravnanja z velepodatki. Na obeh bo izveden enak program.

Na delavnicah bo na praktičnih primerih prikazano, kako pripraviti podatke, jih dokumentirati in shraniti v repozitorije nacionalne infrastrukture odprtega dostopa (med njimi tudi v Repozitorij UL). Shranitev bo mogoče tudi praktično preizkusiti.

Prijava je možna na naslednjih povezavah, kjer so navedene tudi teme, ki bodo predstavljene na delavnicah:

- 16. - 17. 5. 2022, 9.00 - 16.00: https://indico.ijs.si/event/1427/,

- 30. - 31. 5. 2022, 9.00 - 16.00: https://indico.ijs.si/event/1490/.

Delavnici bosta izvedeni v slovenskem jeziku in sta namenjeni vsem, ki se ukvarjajo s pripravo, analizo ter hranjenjem podatkov. Za udeležbo na delavnicah ni potrebno predhodno znanje.

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. št. 040 293 494.

Vljudno vabljeni!

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »