Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Izobraževanje Upravljanje s podatki in deljenje podatkov preko repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa

Vabljeni na izobraževanje Upravljanje s podatki in deljenje podatkov preko repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa, ki ga 23. maja 2022 organizira slovensko predstavništvo NI4OS-Europe v sodelovanju z Univerzo v Mariboru.

Upravljanje s podatki predstavlja velik izziv, saj je potrebno vzpostaviti proces, ki zagotavlja ustrezno kvaliteto, najdljivost, dosegljivost in ponovno uporabljivost teh podatkov. Na izobraževanju bo na praktičnih primerih predstavljeno, kako se lotiti priprave podatkov, kako jih dokumentirati in objaviti v repozitorijih nacionalne infrastrukture odprtega dostopa. Spoznali pa boste tudi prednosti ponovne uporabe velepodatkov v HPC okolju.

Izobraževanje bomo izvedli v štirih šolskih urah. V prvem delu se bomo spoznali z upravljanjem s podatki, drugi del pa bo namenjen vstavljanju podatkovnih naborov v repozitorije nacionalne infrastrukture odprtega dostopa.

Program izobraževanja:
10.00 - 12.00 - Upravljanje s podatki (Sodelujoči se bodo spoznali z vrstami in tipi podatkov, življenjskim ciklom podatkov in delom s podatki v skladu z načeli FAIR ter s pripravo načrta za upravljanje s podatki)
12.00 - 13.00 - Odmor
13.00 - 15.00 - Deljenje podatkov preko repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa (Sodelujoči bodo na testnem repozitoriju spoznali, kako vstaviti podatkovni nabor v enega od repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa)

Izobraževanje bo potekalo v ponedeljek, 23. maja 2022, preko videokonferenčnega sistema MS Teams. Povezavo do videokonference boste prejeli na elektronski naslov, ki ga boste navedli ob predhodni registraciji.

REGISTRACIJA

 

 

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »