Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Vabilo na spletni dogodek "Izjeme in omejitve na področju šolstva, raziskav in znanosti ter odprta znanost in avtorska pravica"

Vabimo vas na spletni dogodek »Izjeme in omejitve na področju šolstva, raziskav in znanosti ter odprta znanost in avtorska pravica«, ki ga v okviru razprave o nadaljnjem razvoju avtorskopravne zakonodaje za zainteresirano javnost pripravljata Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Urad RS za intelektualno lastnino. Namen dogodka je pridobiti splošni vpogled v ureditev v evropskem pravnem redu in v nekaterih nacionalnih ureditvah.

Na dogodku se vam bodo pridružili predstavnik Evropske komisije, ki bo predstavil ureditev izjem in omejitev avtorske in sorodnih pravic na področju šolstva, raziskav in znanosti v evropskem pravnem redu, ter predstavniki iz Francije, Nemčije in Slovaške, ki bodo predstavili svojo nacionalno ureditev na tem področju.

V drugem delu se bodo na kratko dotaknili področja odprte znanosti in avtorske pravice.

Dogodek bo sneman, posnetek dogodka bo naknadno objavljen na strani projekta Nadaljnji razvoj avtorskopravne zakonodaje. S prijavo udeleženca na spletni dogodek se šteje, da udeleženec soglaša s snemanjem svoje udeležbe na dogodku in objavo posnetka na spletu.

Dogodek se bo pričel ob 9. uri in bo trajal največ štiri ure.  

Na dogodek se lahko prijavite do 15. aprila 2023 do 10. ure na tej povezavi. V prihodnjem tednu bomo na tej povezavi objavili tudi podrobnejši program.

Vabljeni k udeležbi!

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »