Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Vabilo na posvet Obdelava osebnih podatkov v raziskovalne namene

Spremembe zakonodaje na področju varstva osebnih podatkov (novi Zakon o varstvu osebnih podatkov; ZVOP-2) in sprejetje novega Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (ZZrID) prinašajo dodatne zahteve, ki jih morajo še posebej raziskovalke in raziskovalci upoštevati pri svojem delu.

Na Univerzi v Ljubljani so zaznali, da raziskovalke in raziskovalci na tem področju potrebujejo dodatno podporo in prikaz novosti, ki jih prinaša nova zakonodaja, zato z namenom nadgraditve procesov na tem področju organizirajo posvet, ki bo v torek, 16. 5. 2023, od 13. ure dalje.

Program dogodka:
13.00 - 13.10 - Pozdravni nagovor (rektor prof. dr. Gregor Majdič)
13.10 - 13.30 - Načrtovanje ravnanja z raziskovalnimi podatki s poudarkom na osebnih podatkih (dr. Sonja Bezjak in mag. Irena Vipavc Brvar, Arhiv družboslovnih podatkov)
13.30 - 13.50 - Zakonodajne podlage obdelave osebnih podatkov kot raziskovalnih podatkov (Alenka Jerše, namestnica Informacijske pooblaščenke)
13.50 - 14.10 - Praktične izkušnje pri obdelavi osebnih podatkov kot raziskovalnih podatkov (izr. prof. dr. Jaka Cepec, UL EF)
14.10 - 15.00 - Povzetek, vprašanja, razprava (Nina Komočar Urbanija, pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov UL)

Dogodek bo potekal hibridno, in sicer v živo v Zbornični dvorani Rektorata UL (Kongresni trg 12, 1. nadstropje) ter preko aplikacije Zoom na povezavi https://uni-lj-> si.zoom.us/j/95643193247.

Predstavitve na dogodku bodo posnete, ne pa tudi razprave. Posnetek bo po dogodku dostopen na spletni strani UL.

Več informacij o dogodku je dostopnih na spletni strani UL.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »