Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Vabilo na posvet Obdelava osebnih podatkov v raziskovalne namene

Spremembe zakonodaje na področju varstva osebnih podatkov (novi Zakon o varstvu osebnih podatkov; ZVOP-2) in sprejetje novega Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (ZZrID) prinašajo dodatne zahteve, ki jih morajo še posebej raziskovalke in raziskovalci upoštevati pri svojem delu.

Na Univerzi v Ljubljani so zaznali, da raziskovalke in raziskovalci na tem področju potrebujejo dodatno podporo in prikaz novosti, ki jih prinaša nova zakonodaja, zato z namenom nadgraditve procesov na tem področju organizirajo posvet, ki bo v torek, 16. 5. 2023, od 13. ure dalje.

Program dogodka:
13.00 - 13.10 - Pozdravni nagovor (rektor prof. dr. Gregor Majdič)
13.10 - 13.30 - Načrtovanje ravnanja z raziskovalnimi podatki s poudarkom na osebnih podatkih (dr. Sonja Bezjak in mag. Irena Vipavc Brvar, Arhiv družboslovnih podatkov)
13.30 - 13.50 - Zakonodajne podlage obdelave osebnih podatkov kot raziskovalnih podatkov (Alenka Jerše, namestnica Informacijske pooblaščenke)
13.50 - 14.10 - Praktične izkušnje pri obdelavi osebnih podatkov kot raziskovalnih podatkov (izr. prof. dr. Jaka Cepec, UL EF)
14.10 - 15.00 - Povzetek, vprašanja, razprava (Nina Komočar Urbanija, pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov UL)

Dogodek bo potekal hibridno, in sicer v živo v Zbornični dvorani Rektorata UL (Kongresni trg 12, 1. nadstropje) ter preko aplikacije Zoom na povezavi https://uni-lj-> si.zoom.us/j/95643193247.

Predstavitve na dogodku bodo posnete, ne pa tudi razprave. Posnetek bo po dogodku dostopen na spletni strani UL.

Več informacij o dogodku je dostopnih na spletni strani UL.

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »