Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Vabilo na spletni seminar »Upravljanje z raziskovalnimi podatki in etika«

V sklopu evropskega projekta HybridNeuro in v sodelovanju s projektom EUROCC2 vabimo na spletni seminar o upravljanju z raziskovalnimi podatki v kontekstu odprte znanosti in iniciative FAIR, ki bo potekal 8. aprila 2024 ob 16. uri. Predavala bosta dr. Milan Ojsteršek in dr. Matjaž Divjak.

Na spletnem seminarju bomo predstavili principe upravljanja z raziskovalnimi podatki v kontekstu odprte znanosti in iniciative "FAIR". Ogledali si bomo življenjski cikel upravljanja z občutljivimi podatki in najpogostejše napake pri delu z njimi. Predstavili bomo tudi kratek pregled ontoloških slovarjev s področja EMG/EEG in praktični primer priprave podatkovne zbirke z metapodatki. Na koncu bo sledil še pregled nekaj odprto dostopnih repozitorijev in primer nalaganja podatkov. Predavanje bo v angleškem jeziku.

Prijava.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »