V licenčno pogodbo ACS za leto 2019 je vključen »pilotni program za objave v odprtem dostopu v hibridnih revijah«, ki korespondenčnim avtorjem s članic slovenskega konzorcija (UL, UMb, UNG, IJS, KI) omogoča 100% kritje stroškov objave članka v odprtem dostopu (t.i. APC- article processing charge), in sicer za v pogodbi določeno število objav  v revijah ACS.

Ves proces poteka v sistemu ACS Open Access Program v posameznih fazah oddaje članka v objavo, pripadnost avtorja inštituciji in identifikacija inštitucije se določi na osnovi avtorjevega službenega e-poštnega naslova in identifikacijske številke Ringgold v sistemu CCC - Copyright Clearance Centre Rights Link.

Kratek opis postopka

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.