Ugodnosti za avtorje z Univerze v Ljubljani pri objavi odprto dostopnih člankov pri založnikih Elsevier, American Chemical Society (ACS) in SAGE

Z založniki ElsevierAmerican Chemical Society (ACS) in SAGE so bile glede cene objave odprto dostopnih člankov (Article Processing Charges, APC) dogovorjene naslednje ugodnosti za avtorje organizacij, ki sodelujejo v slovenskih konzorcijih:

Elsevier za leto 2019: 15 % popust na ceno APC; korespondenčni avtor z Univerze v Ljubljani bo po sprejemu članka v objavo v založnikovem sistemu izbral odprto dostopnost članka. Kontaktna oseba: dr. Mojca Kotar (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

American Chemical Society za leto 2019: na voljo je 62 kuponov za brezplačne APC-je za korespondenčne avtorje z organizacij članic slovenskega konzorcija (med njimi je Univerza v Ljubljani), ki bodo po sprejemu člankov v objavo v založnikovem sistemu izbrali odprto dostopnost člankov. Kontaktna oseba: ga. Maja Vihar (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

SAGE za obdobje 2019-2020: 20 % popust na ceno APC v 196 odprto dostopnih revijah, korespondenčni avtor z Univerze v Ljubljani ravna v skladu z navodili https://mreznik.nuk.uni-lj.si/oa/znizan-apc-za-revije-sage. Kontaktna oseba: ga. Nataša Jordan (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

MDPI: od 1. 8. 2018 je UL članica Institutional Open Access Program http://www.mdpi.com/about/ioap, zato imajo raziskovalci UL 10 % popust na APC pri objavah v revijah MDPI Open Access Journals http://www.mdpi.com/about/journals.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.