Napovedana delavnica je prestavljena v digitalno okolje in ponovno vabijo vse, ki se pri svojem delu srečujejo z raziskovalnimi podatki, da se jim pridružijo.


Slovensko vozlišče združenja Research Data Alliance, ki ga koordinira Arhiv družboslovnih podatkov, danes, 11. marca 2020, vabi na spletno delavnico Ravnanje z raziskovalnimi podatki.
Na delavnici bodo udeleženci spoznali:

- izbrane primere uveljavljenih predlog načrtov ravnanja z raziskovalnimi podatki,
- orodja, ki so nam lahko v pomoč pri pripravi načrtov,
- postopke štirih slovenskih repozitorijev, ki omogočajo hranjenje in dostop do podatkov,
- priporočila mednarodnega združenja za raziskovalne podatke Research Data Alliance, ki pomembno usmerjajo razvoj svetovnega ekosistema FAIR in odprto dostopnih raziskovalnih podatkov,
ter sodelovali pri oblikovanju slovenske različice 23 Things: Libraries for Research Data.

Delavnica je namenjena raziskovalcem, podpornim službam, knjižničarjem in vsem strokovnjakom, ki se pri svojem delu srečujejo z raziskovalnimi podatki. V skladu z napotki UL bo delavnica izvedena na daljavo, z začetkom ob 9. uri. Za udeležbo se je treba prijaviti.

Več o dogodku.

Vljudno vabljeni!

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.