Plakat

Elektronski informacijski viri za pomoč pri študiju in raziskovalnemu delu 

Kje in kako dostopamo do informacijskih virov, pogoji dostopa, izbor ustreznega vira za iskanje. Mrežnik – odskočna deska do virov. Skupne značilnosti informacijskih virov in osnovna orodja za iskanje. Pojem bibliografskega zapisa, pregledovanje in vrste indeksov, uporaba tezavra. Kdaj in kako uporabljamo logične operatorje oziroma operatorje bližine, prikaz in izvoz zadetkov, iskalna zgodovina itd. Uporaba iskalnih strategij pri iskanju po hierarhično urejenih seznamih virov na internetu, iskalnikih in meta iskalnikih; prednosti in omejitve iskalnikov, posebnosti različnih seznamov virov in iskalnikov ter izbor ustreznega iskalnika ali seznama virov za poizvedbo. Tečaj traja od 10. do 13. ure.

Datum tečaja: torek, 11. februar ob 10.00 uri 

PRIJAVA


Izobraževanje avtorjev za objavljanje v odprtem dostopu 

Na tečaju predstavimo definicije odprtega dostopa, razloge za objavo v odprtem dostopu, različne poslovne modele objavljanja v odprtem dostopu, založniške politike, plenilske založnike, kje najdemo objave v OD in smernice v Sloveniji. Tečaj traja od 10. do 12. ure.

Datum tečaja: četrtek, 13. februar ob 10.00 uri

PRIJAVA


Tečaji potekajo v računalniški učilnici NUK (klet).

Na tečaja se prijavite preko gumba, ki ga najdete pri opisih posameznega tečaja na spletni strani Mrežnika. Po prijavi boste prejeli potrditev prijave in povezavo za morebitno odjavo. Seveda se lahko prijavite tudi osebno v Oddelku za informacije in izposojo gradiva NUK (pritličje, soba št. 009) ali preko telefona 01/ 200 11 94.

Udeleženci naj poznajo delo z računalnikom.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.