Do 4. 12. 2020 je urejen testni dostop do podatkovne baze Women and Social Movements in Modern Empires since 1820. Dostop je mogoč je iz prostorov fakultet Univerze v Ljubljani, CTK-ja in NUK-a ter preko oddaljenega dostopa.

Ponudnik: ProQuest - Alexander Street

Vstopna točka.

Uporabniki bodo:
- pridobili dostop do kolonialnih in postkolonialnih virov,
- lahko primerjali življenje žensk v različnih imperijih v kolonialnem in postkolonialnem kontekstu,
- lahko preučevali meddržavna vprašanja, kot so prostitucija, odnosi med kolonijo in metropolo, upravljanje, popularna kultura, državljanstvo, zaposlovanje, zdravje in medicina, izobraževanje, domače življenje, intimnost in spolnost, otroci in mešan zakon,
- raznolikost virov in obseg (vse celine), ki ga zajema podatkovna baza, se lahko uporablja pri študijah ženske zgodovine, svetovne zgodovine, religije, socialne in kulturne zgodovine, postkolonialnih študijah, sociologiji in politologiji."

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.