Ugodnosti povezane z objavljanjem v odprtem dostopu predstavljajo mehanizem za povečanje OA objav v času trajanja konzorcijskih pogodb z založniki.

NUK - Napotki o zelenem odprtem dostopu v 2021, koriščenje ugodnosti pri OA objavljanju

Konzorcij SAGE - možnost 100 % brezplačne objave v odprtem dostopu v vseh hibridnih revijah z oznako Sage Choice ter 20 % znižanje stroškov objave članka v eni izmed revij v zlatem odprtem dostopu za dopisne avtorje Univerze v Ljubljani (in članic COSEC).
Konzorcij T&F35 vavčerjev za stroške objave članka (APC) je na voljo upravičenim avtorjem na Univerze v Ljubljani. Po porabi teh vavčerjev bodo na razpolago še dodatni vavčerji.
Konzorcij Emerald8 vavčerjev za stroške objave članka (APC) je na voljo upravičenim avtorjem na Univerze v Ljubljani.
Brill - 50 % znižanje stroškov objav člankov (APC) za avtorje iz Slovenije, ki želijo objaviti v eni izmed revij založnika Brill.
Edward Elgar Publishing  - 50 % znižanje stroškov objave članka (APC) za avtorje iz Slovenije v revijah Edward Elgar Publishing.
De Gruyter - 30 % popust na stroške objav prispevkov (APC) v odprtem dostopu v revijah de Gruyter.
Oxford University Press - 8 vavčerjev za stroške objav prispevkov v odprtem dostopu za upravičene avtorje Univerze v Ljubljani.

 

CTK 

Konzorcij Science Direct:  možnost 50%-nega popusta za objave v odprtem dostopu v revijah, ki so vključene v pogodbo. Popust na APC velja tako za hibridne (naročniške) revije kot za zlate OD revije (z nekaj izjemami), ki izhajajo na platformi ScienceDirect. Seznama sta v priponki. Skupaj je na seznamu za popust 2.305 revij (1,863 hibridnih in 442 zlatih OD revij).

Konzorcij ACS: možnost 100 % brezplačne objave v odprtem dostopu v vseh hibridnih in zlatih revijah ACS. Na voljo je 63 vavčerjev, kar pokrije celotno produkcijo korespondenčnih avtorjev na Univerzi v Ljubljani.

Konzorcij RSC Gold: možnost 100 % brezplačne objave v odprtem dostopu v vseh hibridnih revijah.  Na voljo je 9 vavčerjev, kar – glede na število objav v preteklih letih – verjetno pokrije celoletno produkcijo. V primeru števila objav nad 9 velja za deseto in vse nadaljnje objave 15 % popust.

Za vse avtorje (ne samo tiste z UL) so brezplačne tudi objave v odprtem dostopu v zlatih revijah Chemical Science (brezplačni model), Nanoscale Advances (do sredine 2021), Materials Advances (do sredine 2022), RSC Chemical Biology (do sredine 2022) in Environmental Science: Atmospheres (do sredine 2023), razen v reviji RSC Advances, kjer še vedno velja le 15% popust.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.