Vabimo vas na brezplačni spletni tečaj Elektronski informacijski viri za pomoč pri študiju in raziskovalnem delu, ki bo v četrtek 25. marca 2021 ob 10. uri. Tečaj bo potekal v spletnem okolju, prek spletne platforme Zoom.

ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI ZA POMOČ PRI ŠTUDIJU IN RAZISKOVALNEM DELU

Na tečaju bodo predstavili, kako izberemo ustrezen vir za iskanje znanstvene in strokovne literature in kje lahko dostopamo do virov (Mrežnik).

Predstavili bodo skupne značilnosti virov in osnovna orodja za iskanje:
- bibliografske zapise za publikacije,
- indekse,
- tezaver,
- iskalna polja,
- uporabo logičnih operatorjev,
- prikaz in izvoz rezultatov,
- iskalno zgodovino itd.

Poudarek bo na licenčnih virih z elektronskimi revijami in knjigami, na kratko bomo predstavili tudi Akademsko digitalno zbirko Slovenije. 

Tečaj traja od 10.00 do 13.00 ure.

PRIJAVA

Tečaj bo potekal prek spletne platforme Zoom. Na tečaj se prijavite prek povezave, ki jo najdete pri opisih posameznega tečaja na spletni strani Mrežnika. Po prijavi boste prejeli potrditev prijave in povezavo za morebitno odjavo. Udeleženci naj imajo osnovno znanje dela z računalnikom.

 

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.