Arhiv družboslovnih podatkov vabi raziskovalke in raziskovalce na spletni seminar, ki bo potekal v torek, 7. septembra 2021, ob 10. uri, preko aplikacije zoom (povezava na prijavo spodaj).

V seminarju bosta izkušena raziskovalca dr. Jernej Amon Prodnik in dr. Jernej Kaluža s Centra za raziskovanje družbenega komuniciranja na FDV, prikazala pomen in vlogo načrtovanja ravnanja z raziskovalnimi podatki v kvalitativnem raziskovanju, svoje motive za arhiviranje in izkušnjo z objavo podatkov v ADP.

Na primeru raziskave Spomin na medije v Jugoslaviji bosta po sklopih predstavila izbrane dileme in rešitve, ki vodijo do kakovostne podatkovne objave:
1. Vključevanju študentov v raziskovalno delo
2. Vrednost in pomen ustrezno oblikovanega soglasja udeležencev za sodelovanje v raziskavi
3. Priprava zbiralcev podatkov na terensko delo
4. Transkribiranje in priprava intervjujev za arhiviranje in objavo v ADP
5. Anonimizacija
6. Kodiranje v Nvivo (matrika v pomoč pri kodiranju)
7. Citiranje, pridobitev stalnega indentifikatorja DOI

Po predstavitvi udeležence spletnega seminarja vabimo k razpravi. Oba gosta in predstavnice ADP bomo na voljo za vprašanja in nasvete.  

Seminar je brezplačen, vendar se je nanj potrebno prijaviti na povezavi

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.