Alumna Zdravstvene fakultete v Ljubljani Mateja Svet je ikona slovenskega in jugoslovanskega alpskega smučanja. Svetovna prvakinja in olimpijska podprvakinja je danes zaposlena na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana.

 

Mateja Svet je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja tekmovala v alpskem smučanju. Na Olimpijskih igrah leta 1988 je osvojila srebrno kolajno v slalomu, s svetovnih prventev ima pet kolajn, v svetovnem pokalu je zmagačasedemkrat, v veleslalomu pa je osvojila mali kristalni globus. Svojo tekmovalno kariero je zaključila zelo mlada.

Na Univerzitetni psihiatrični kliniki v Ljubljani je zaposlena kot diplomirana delovna terapevtka. Specializirala se je za področje psihodrame, ki je akcijska metoda skupinske psihoterapije. Deluje v različnih psihoterapevtskih enotah in pomaga ljudem z duševnimi motnjami.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.