Petra Greiner je diplomantka Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani in ustanoviteljica Zavoda 13, ki se zavzema za sprejemanje drugačnosti in otrok s posebnimi potrebami. Živi in dela v Sloveniji.

 

Petra Greiner je fizioterapevtka in mati treh otrok, med drugim tudi posebne punčke, ki ji je bila navdih za ustanovitev Zavoda 13. Leta 2010 je rodila deklico s Patauovim sindromom. Petra z ustanovitvijo zavoda spodbuja javnost k ozaveščanju o drugačnosti, sprejemanju otrok s posebnimi potrebami in zagotavljanju potrebne pomoči in podpore družinam.

Leta 2015 je prejela nagrado jabolko navdiha. To je priznanje, ki ga predsednik v znamenje občudovanja in hvaležnosti podeli izjemnim posameznikom, ki s svojimi dejanji in delovanjem navdihujejo druge. Leta 2017 so ji bralci revije Jana podelili naziv Slovenka leta. Oba naziva si je zelo zaslužila, saj se že leta z medijsko pojavnostjo, vodenjem društva in pisanjem člankov trudi podirati tabuje o invalidnosti in ozaveščati o prizadetosti. V zavodu se s strokovnimi sodelavkami trudijo nuditi pomoč in podporo ne samo otroku, ampak tudi celotni družini.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.