Zala Schmautz, mag. san. inž., je 9. februarja 2021 doktorirala na ETH Zürich (20. Univerza na svetu po Shanghajski lestvici v letu 2020). Doktorsko disertacijo z naslovom Karakterizacija dinamike dušika v akvaponskem sistemu (Characterization of nitrogen dynamics in an aquaponic system) je pripravila pod mentorstvom prof. dr. Emmanuela Frossarda (ETH Zürich) in v somentorstvu prof. dr. Thea H. M. Smits in prof. dr. Ranke Junge (oba Zürich University of Applied Sciences - ZHAW).

Dr. Zala Schmautz je v letu 2014, v okviru programa Erasmus, kot magistrska študentka študijskega programa 2. stopnje Sanitarnega inženirstva opravila praktični del raziskav za svoje magistrsko delo na ZHAW. Magistrsko delo pod mentorstvom prof. dr. Tjaše Griessler Bulc in somentorstvom prof. dr. Ranke Junge je leta 2015 uspešno zagovarjala in za delo prejela Prešernovo nagrado ZF. Dr. Zala Schmautz se je 2015 zaposlila kot raziskovalka na ZHAW, kjer v neuradni funkciji ambasadorke ZF pomaga študentom UL ZF in FGG, ki so se odločili, da del svojih študijskih obveznosti na magistrskem študiju opravijo na ZHAW v Švici.

Zala čestitamo!

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.