Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Izvedena 2. babiška konferenca

Članice Oddelka za babištvo so ob Dnevu kliničnih mentorjev, 14. septembra 2023, v okviru oddelčnega popoldanskega dela organizirale 2. babiško konferenco Babice babicam: za boljšo prihodnjo obravnavo žensk.

Srečanje je bilo obenem tudi poklon oddelka babiški stroki - letos namreč mineva 270 let formalnega izobraževanja babic na Slovenskem.

Predavatelji iz skoraj vseh porodnišnic v Sloveniji so predstavili svoje dobre prakse, ki omogočajo ženski osrediščeno in družinam prijazno babiško obravnavo.

Udeleženci so dobili ogromno idej, ki jih lahko vnesejo v svoje delo v lastnih delovnih okoljih.

Medsebojno povezovanje diplomiranih babic in diplomiranih babičarjev iz različnih institucij in njihovo sodelovanje z Oddelkom za babištvo, lahko bistveno pripomore k dvigu kakovosti babištva ter k premostitvi razkoraka med teorijo in prakso.

Kljub temu, da se študijsko leto še ni pričelo, so k organizaciji  in izvedbi pripomogli tudi študenti babištva, zahvaljujemo pa se tudi Zbornici-zvezi in babiški sekciji.

IMG 20230915 WA0001

IMG 20230915 WA0003