Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Vabilo študentom Sanitarnega inženirstva in Zdravstvene nege za sodelovanje na projektu »Kako si pravilno umiti roke? Nič lažjega« v okviru razpisa MIZŠ »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023«

Študentke in študenti Sanitarnega inženirstva in Zdravstvene nege ZF UL

Na Zdravstveni fakulteti smo, skupaj s Pedagoško fakulteto, Filozofsko fakulteto, Medicinsko fakulteto in Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, uspešno kandidirali na razpisu MIZŠ »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023«, za sofinanciranje projekta z naslovom »Kako si pravilno umiti roke? Nič lažjega«, ki smo ga prijavili v sodelovanju z zasebnim vrtcem Sonček.

Umivanje rok je eden ključnih higienskih ukrepov, ki ga sicer vsi dobro poznamo, a žal ne izvajamo dovolj natančno, predvsem pa ne vedno, ko je to treba. Če lahko sklepamo, da odrasli vsaj na teoretični ravni ukrep umivanja rok poznajo, pa tega ne moremo posplošiti za otroke. Otroke je treba naučiti in jim praktično pokazati, kako si roke umivati ter jim pri tem tudi pomagati, jih voditi in spodbujati. Tu nastopi vloga starejših, na prvem mestu staršev, pa tudi vzgojiteljev v vrtcih. Oboji, vzgojitelji v vrtcih, pa tudi starši doma, se z uvajanjem osnovnih higienskih navad pri otrocih spoprijemajo na različne načine. Cilj projekta je zato pregled stanja in predvsem priprava različnih gradiv, materialov in pedagoških aktivnosti z obravnavane teme za tri ciljne skupine: za otroke, vzgojitelje in starše.

V projektu boste sodelovali študenti petih fakultet Univerze v Ljubljani, in sicer študenti Zdravstvene fakultete, Pedagoške fakultete, Filozofske fakultete, Medicinske fakultete in Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje.

Vabimo vas k sodelovanju v študentski ekipi, in sicer na Zdravstveni fakulteti vabimo k sodelovanju:
- eno študentko/študenta prve stopnje študijskega programa Zdravstvena nega
- dve študentki/študenta prve stopnje študijskega programa Sanitarno inženirstvo

V primeru večjega števila prijav bomo opravili izbor. Ob odločanju za prijavo prosim upoštevajte, da:
- bo potrebno biti dosegljiv najmanj 5 mesecev (od srede januarja 2023 do konca junija 2023), začeti z delom že sredi januarja 2023 in efektivno delati na projektu približno 24 ur na mesec oz. 120 ur v celotnem času trajanja projekta (delno v partnerskem zavodu, delno v obliki sestankov tima ter delno doma);
- bo potrebno sodelovati s kolegi z drugih fakultet, ki bodo prav tako del projektne skupine;
- morate biti vpisani v izbrani študijski program na Zdravstveni fakulteti (ZN ali SI) ter bo vaš status študenta aktiven ves čas trajanja projekta;
- je delo plačano (10,45 EUR/uro bruto-bruto, kar pomeni približno 6,25 EUR/uro neto), za kar boste morali dostaviti študentsko napotnico.

Zainteresirane študente prosimo, da se do srede, 21.12.2022 do 14.00 ure prijavite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. V prijavi prosim navedite svoje osnovne podatke (ime in priimek, elektronski naslov, študijska smer in letnik študija) ter na kratko zapišite, zakaj ste se odločili za sodelovanje na projektu ter kako vidite svoj doprinos k izvedbi osnovne ideje projekta. Razgovor s kandidatkami/kandidati bo predvidoma konec tedna (22. ali 23.12.2022), o čemer boste pravočasno obveščeni po e-pošti.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »